Marvel

Marvel is met diepvries sperma beschikbaar bij HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788) en HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 800,00 bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld bij gust € 200,00 excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder de dekvoorwaarden.

Marvel = Immigrant x Heidebloem keur = Proloog pref x Strawinsky

vos, 1.68m

 

Kijk naar zijn imposante front met zeer veel kap, de enorme lengte in het voorbeen en zie welke specifieke elementen de fokkerij nodig heeft en Marvel kan geven. Marvel is functioneel voor fokkers die in generaties vooruit kunnen denken en die met charmante Marvel dochters weer een brede keus uit de hengstenstapel hebben zonder inteeltperikelen.

AFSTAMMING

Marvel is de enige halfbloed Saddlebred hengst en de enige hengst zonder hackneybloed die de fokkerij ten dienste staat en dat maakt hem alleen al geschikt voor een breed gebruik in de fokkerij. Zijn vader is de American Saddlebred Immigrant, die ook de goedgekeurde zwarte hengst Majesteit bracht. Majesteit dient de fokkerij in Amerika. Moeder Heidebloem is een dochter van de preferente Proloog (Hoogheid x Sirius) en daarachter de altijd zwierig optredende Indiaan zoon Strawinsky.

 FOKKERIJPRESTATIES

Niet alleen om inteelt te beperken, maar ook om zijn fantastisch presterende nakomelingen blijft Marvel een echte trendsetter. Net als in de jaren daarvoor deden de nakomelingen van Marvel het ook in 2007 weer opvallend best.Tasman en Toronto zijn vaste waarden voor Stal Landzicht. Red Jack en Teunis-Jan liepen ook de nodige punten bij elkaar. Aankomende talenten zijn Wantij, Willem van Oranje en Wisconsin Landzicht en de merries Sidee (sportmerrie), Susan, Terina Landzicht en Uroos blijven opvallende verschijningen in de concoursbaan.Steeds weer weten de Marvel nakomelingen zich in de bovenste regionen te plaatsen. Maar Viva Jerina van Dinie Markhorst is zijn allermooiste dochter en de allermooiste van Nederland. In 2005 werd Viva Jerina kampioene bij de 3-jarigen en in 2006 kampioene bij de keur- en elite merries.

 MARVEL is in 2006 op basis van zijn fantastische nafok definitief goedgekeurd.

WAPENFEITEN:

2008   beoordeling 3- t/m 7-jarige nakomelingen: definitief goedgekeurd

2008   dochter Jerina M nationaal kampioen keurmerries Ermelo

2008   zoon Toronto Landzicht kampioen young riders UPD

2005   dochter Viva Jerina nationaal kampioen 3-jarige merries Ermelo

2004   2e plaats Oregon Trofee

2004   zoon Tasman Landzicht kampioen KNHS enkelspancompetitie

2003   1e plaats aangespannen dekhengsten

2001   2e plaats Oregon Trofee

2000   kampioen KNSH/KWPN hengstencompetitie

1999 AFSTAMMELINGENRAPPORT MARVEL

De veulens van Marvel vormden een voldoende uniforme collectie. De veulens zijn goed ontwikkeld en voldoende tuigtypisch. Ze staan goed in het rechthoeksmodel en hebben veel ras en uitstraling. Het hoofd is doorgaans goed gevormd. Een enkele keer is er sprake van een wat lang hoofd. De nek is lang. De hals is goed van lengte en richting. Er was soms sprake van onderhals en de overgang van hals op schoft zou vloeiender moeten zijn. De schoft is goed ontwikkeld. De voldoende lange schouder ligt er goed in. De rug is goed bespierd en doorgaans goed gevormd. Soms is de rug wat week. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is goed gevormd en bespierd maar zou iets langer moeten zijn. De broekspier loopt voldoende lang door. Het voorbeen heeft een goede lengte en is doorgaans goed gesteld. Soms is er sprake van een fijne pijp en een steile koot. Het achterbeen is meermalen wat klein gehoekt. Het beenwerk is ruim voldoende ontwikkeld. De stap is ruim en voldoende krachtig. De veulens draven met front allure en looplust. Het voorbeen zou meer knieactie moeten vertonen en het achterbeen dat goed gebogen wordt zou verder onder de massa gebracht moeten worden. De veulens draven met een goede balans maar het zweefmoment zou langer moeten zijn.

De kwaliteit van de moeders was in doorsnee goed.

Een thuis geïnspecteerd veulen past qua exterieur in het beeld van de rapportage. Wegens kreupelheid konden de bewegingen niet worden beoordeeld.

Aantal in 1998 gedekt merries : 49

Aantal in 1999 getoonde veulens: : 13 + 1 inspectie aan huis

19 NOVEMBER 1997 VERRICHTINGSRAPPORT VAN MARVEL

Marvel is een eerlijke betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken toont veel plezier in het werk te hebben en laat zich goed bewerken. De stap is kort en matig krachtig. Voor de showwagen toont de hengst een hoge actie in het voorbeen maar de ruimte zou groter moeten. Marvel toont een mooie houding en hij komt terug in het front. Het achterbeen is krachtig. Wel blijft de hengst iets hoog in het kruis en kan het achterbeen iets meer ondergebracht worden. Marvel heeft zeer veel looplust. Als tuigpaard heeft Marvel veel aanleg en hij geeft zijn rijder een goed gevoel. Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.

Behaalde cijfers:

houding                                             8

actie vh voorbeen                           7

gebruik vh achterbeen                   7

zweefmoment                                  7

looplust                                             8,5

algeheel beeld als tuigpaard         8