Delviro HBC

Delviro HBC is met diepvries sperma beschikbaar bij HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788) en HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 600,00 bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld bij gust € 200,00 excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder de dekvoorwaarden.

Delviro HBC = Vulcano x Kelvira keur pref sport (tuig) = Waterman pref x Helvira keur pref

2 februari 2019: de jonge Delviro zoon Lanto werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en uitgeroepen tot kampioen van de nieuwe jaargang! Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Johan Hamminga: “Lanto V.D.B. is een zeer tuigtypisch, elegante hengst met veel front, een mooie lange kap die hij heel goed gebruikt. De hengst kan mooi schakelen, heeft een sterke bovenlijn met een goed ontwikkelde lendenpartij. De hoogbenige hengst beschikt over hard en droog beenwerk en als hij beweegt dan doet hij dat heel sterk vanuit de achterhand, met een rijzende voorhand met veel knieheffing en ruim vanuit de schouder. De hengst heeft zelf veel maat, maar ook in de moederlijn – waaruit ook concourspaard Wieke V en KWPN hengst Indiana komen – zit veel maat.”

Februari 2016: de Brabanthallen schudden op hun grondvesten tijdens de Oregon Trofee, waarin tuigpaardhengsten strijden om de prestigieuze bokaal. Zes hengsten gingen tot het uiterste, maar Delviro HBC won voor het eerst in zijn carrière in de Brabanthallen, tot grote vreugde van rijder Harry van Middelaar. De jury  koos voor de zwarte heel constante Delviro HBC, die van neus tot staart door het lijf swingde. Harry van Middelaar reageert: “De Oregon Trofee winnen stond bovenaan mijn lijstje, ik had hem nog nooit gewonnen maar was wel een paar keer tweede. Dit is helemaal fantastisch!” Wat een front heeft hij en wat maakte hij rake krachtige klappen.

Op 2e Paasdag 2012 werd in Houten bij de Zilfia’s Hoeve de hengstenshow en Nieuwelingendag gehouden. Hier kwam de chique zwarte tuigpaardhengst Delviro HBC (Vulcano) bijzonder goed voor de dag. Hij wist met zijn prachtige optreden de Gouden Zweep te winnen. “Delviro was het meest tuigtypisch in het front. Hij heeft een mooi voorbeengebruik en liet een blije verrichting zien”, blikt jurylid Chantal van Dijk terug. “Hij bleef bergop lopen door het dragende achterbeengebruik”, vult Thomas van der Weiden aan.

Delviro HBC (Vulcano) heeft in 2011 de finale van het FSP-kampioenschap gewonnen op de KWPN Paardendagen. De hengst die is gefokt door H. Meyering uit Oosterhesselen en in eigendom is van de HBC Stal, werd voorgesteld door Harry van Middelaar. De mooi bergopwaarts gebouwde Vulcano zoon ging met heel veel front en een geweldig voorbeen door de baan.

Op de voorselectie van het FSP-kampioenschap te Norg behaalde Delviro reeds de volgende indrukwekkende punten voor de showwagen: gebruik voorbeen 95, gebruik achterbeen 90, looplust 92, houding en uitstraling 92 en algemene indruk 188. Aan de hand behaalde Delviro HBC voor type 84, correctheid 80, houding en beweging 84.

AFSTAMMING

Delviro HBC is, na de inmiddels naar de Verenigde Staten geëxporteerde Colonist, de tweede goedgekeurde zoon van Vulcano. Na beoordeling van zijn veulens werd Vulcano op wacht gezet maar de nafok van deze Manno zoon lijkt positief uit te groeien. Zelf is Vulcano bezig met een internationale carrière in de mensport. Veertien nakomelingen hebben inmiddels geregistreerde winstpunten wat resulteert in een fokwaarde van 156 (67% betrouwbaarheid).
Moeder Kelvira keur preferent sport (Ibop 82) is een dochter van de gewaardeerde preferente hengst Waterman waarvan niet veel bloed in de hengstenstapel voorhanden is. Kelvira is zelf met succes in de sport uitgebracht en verdiende 155 winstpunten. In totaal staan 16 nakomelingen geregistreerd. De bekendste zijn NMK-merrie Pelvira ster (Lorton) en de concourspaarden Truus keur (Renovo) met 198 winstpunten, Uviro (v.Manno) met 43 winstpunten en Celviro (Vulcano) met 35 winstpunten. Laatstgenoemde is nu een internationaal menpaard. Grootmoeder Helvira keur preferent (Batello) bracht onder meer het ereklassepaard Melviro (Waterman). Overgrootmoeder Truus keur (Nova Zembla) was ook een goede concoursmerrie.

WAPENFEITEN:

2019   zoon Lanto HBC kampioen nieuwe jaargang

2018   winnaar ereklasse

2016   winnaar Oregon Trofee

2014   zes keer winnaar kleine limiet

2014   2e plaats Oregon trofee

2014   twee keer winnaar dekhengsten

2013   2e plaats hengstencompetitie

2013   2e kampioenschap dekhengsten

2013   verrichtingsonderzoek goedgekeurd

2012   winnaar Nieuwelingenklasse

2012   winnaar van 7 competitiewedstrijden en de finale

2012   winnaar Masterclass

2012   kampioen 4-jarige tuigpaarden

2011   Ermelo FSP kampioen

2011   Norg hoogste punten showwagen voorselectie FSP

2011   aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

EXTERIEUR

Delviro HBC is een normaal ontwikkelde, zeer tuigtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend maar iets lang. De nek is voldoende van lengte en de hoofd/hals-aanzet is licht. De hals is goed van lengte en bespiering en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is normaal van lengte en ligging. De rug is goed lengte en bespiering. De lendenpartij is goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is voldoende van lengte maar iets recht. De voorbenen zijn normaal van lengte en correct gesteld. De achterbenen zijn correct gesteld. De kootstand is normaal. De hoeven zijn royaal ontwikkeld. Het fundament is hard en droog en is passend qua omvang.