Larix

Larix is met diepvries sperma beschikbaar bij HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788) en HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 800,00 bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld bij gust € 200,00 excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder de dekvoorwaarden.

Larix keur = Fabricius pref x Harola keur pref = Wouter keur x Mineraal

vos, 1.65m

AFSTAMMING

Fabricius (Renovo x Proloog) – de vader van Larix – is preferent en heeft de tuigpaardfokkerij geweldige impulsen gegeven. Charme en expressieve bewegingen kenmerken de nafok van dit fantastische vaderpaard. Harola -de moeder van Larix- is keur preferent en stamt af van Wouter (Proloog x Hoogheid) x Mineraal (Graaf Oregon x Oleander). Wouter was in zijn tijd de best fokkende klassiek gefokte hengst.

Download hier het artikel over Larix in IDS nr. 24-2008

FOKKERIJPRESTATIES

Op de afgelopen CHK in Den Bosch was de kampioenshengst Bak Boord een zoon van Larix!! Daarnaast werd nog een zoon uit een Renovo moeder aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Larix heeft 3 goedgekeurde zonen. Roy M en Reflex M imponeren met hun nafok. Beiden hebben al een goedgekeurde zoon respectievelijk Wodka HBC en Whiskey HBC. De Larix zoon Tendens HBC liet met zijn optreden aan de hand en in het tuig het publiek niet onberoerd.

De absolute Larix topper van 2005 was Ulysses R. Dit magnifieke paard werd in Amerika gefokt uit Kimberley, de moeder van de goedgekeurde hengst Perfection. Ulysses R won diverse jaren de rubriek in het tuig voor zijn leeftijdscategorie. Hij werd destijds in de veiling in Harrodsburg, Kentucky verkocht voor $ 15.900,-.

Een breed aantal Larix-nakomelingen doen mee in de bovenste regionen van concoursen op alle niveau’s. Platoon, Radix, Raymond en Tendens HBC hebben allemaal ruim 100 punten bij elkaar gelopen. Ook Van Bon, Vicky, Vlam en Vongsma en de trouwe concoursmerries Sarianne en Seronica voeren regelmatig een lint in de nationale kleuren. De 3-jarige Larix dochter Zabrina HBC werd in 2007 3e in de finale van het FSP en had een maand daarvoor in Rijs tijdens een show al moeiteloos in het vierspan van Henk Hammers meegelopen.

WAPENFEITEN:

2005   definitief goedgekeurd en keur verklaard

2005   goedgekeurde zoon: Tendens HBC

2001   goedgekeurde zonen: Reflex M en Roy M

2001   goedgekeurd op 3-jarige nakomelingen met de hoogste bewegingsindex