Image HBC

Image HBC is met diepvries sperma beschikbaar bij HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788) en HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 800,00 bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld bij gust € 200,00 excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder de dekvoorwaarden.

Image HBC = Ditisem x Cithilda H keur ibop (tuig) = Victory x Thilda H sport (tuig)

vos, 1.70m

AFSTAMMING

Image HBC is een zoon van Ditisem en Cithilda (keur van Victory) en gefokt door de HBC Stal te Boijl. Voor front scoorde deze vos een 8,5. Actie voorbeen en looplust leverden een 8 op. Zweefmoment en algemeen beeld werden beloond met een 7,5 en gebruik achterbeen werd een 7. Hij stond in 2017 en 2018 ter dekking op het dekstation HVM Stal van Harry van Middelaar in Hoornsterzwaag.

Uit de tweede jaargang van Ditisem komt Image HBC. Ditisem is een zoon van de vroeg gestorven hengst Roy M, die mede vanwege zijn vrije bloedvoering interessant was en in de fokkerij hoopgevende eerste resultaten haalde. Naast Ditisem werd eerder al zijn zoon Wodka HBC goedgekeurd, net als zijn kleinzoon Crescendo HBC. Ditisem was niet alleen als veulen nationaal kampioen, als driejarige was hij kampioen op de Hengstenkeuring en inmiddels heeft hij zich in de sport – zowel in de ereklasse als de damesklasse – ook al succesvol laten zien. Zo was hij vorig jaar reservekampioen van de zevenjarige tuigpaarden. Cithilda H was als driejarige algemeen kampioene op de CK in Luttenberg, reserve kampioene op de NMK en slaagde voor de IBOP. Haar moeder Thilda H behaalde 111 winstpunten. Haar zoon Zandor Z (Ganges) behaalde eveneens winstpunten en ook haar moeder Nikita werd succesvol in de sport uitgebracht.

EXTERIEUR

Image HBC is een hengst die goed in het rechthoeksmodel staat, met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd zou fijner mogen zijn, maar heeft een mooi oog. De hoofd/halsverbinding is voldoende fijn. De hals is lang en goed van richting en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en loopt voldoende lang door. De schouder is ruim voldoende van ligging en ruim voldoende van lengte. De rug en de lendenen zijn goed gelegen, maar zouden meer bespierd mogen zijn. De croupe is iets recht en goed van lengte. Het voorbeen is goed gesteld. Het achterbeen is goed gesteld. De kootstand is correct. De hoeven zijn goed ontwikkeld met voldoende verzenen. Het fundament is hard.

WAPENFEITEN:

2019   zes keer winnaar grote limiet

2017   afstammelingenkeuring goedgekeurd

2017   Bennekom winnaar Nieuwelingenklasse

2016   verrichtingsonderzoek goedgekeurd

AFSTAMMELINGENKEURING 2016 IMAGE HBC:

Samenvatting

Image HBC toonde een uniforme collectie tuigtypische veulens, die wat betreft ontwikkeling iets wisselend zijn. De veulens staan doorgaans goed in het rechthoeksmodel, maar zouden meer ras mogen vertonen.

Het gebruik van het voorbeen in draf is goed van ruimte, maar zou met meer knieactie en schoudervrijheid getoond moeten worden.

Het achterbeen wordt goed gebogen en heeft ruim voldoende kracht, maar zou nog meer onder het lichaam geplaatst moeten worden.

De veulens zetten de hals er goed op, komen goed terug in het front, maar zouden er nog meer in kunnen klimmen. In beweging laten de veulens veel zweefmoment, takt en balans zien.

Fokadvies

De veulens van Image HBC vielen positief op met hun correcte beenwerk, goede bovenlijn en goede schoft/schouderpartij en hun hun takt en balans in beweging. De merries waaraan Image HBC wordt gepaard dienen over voldoende ras en uitstraling en actie in het voorbeen te beschikken.

Aantal in 2016 gedekte merries: 20

Aantal in 2017 getoonde veulens: 13

10 door het KWPN uitgenodigde veulens

3 door de eigenaar geselecteerde veulens

De veulens werden gepresenteerd op een zandbodem.

De kwaliteit van de moeders was goed.

IMAGE HBC 50 dagen verrichtingsonderzoek/tuigpaardhengsten – voorjaar 2016

Het onderzoek is uitgevoerd van 7 maart t/m 23 april 2016.

Image HBC is een eerlijke en betrouwbare hengst, die snel afgeleid is. De hengst heeft ruim voldoende tot goede bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is voldoende ruim en voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij een ruim voldoende lichaamsgebruik. Image HBC heeft veel knieactie en zet het voorbeen ruim weg. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. In de draf heeft Image HBC ruim voldoende tot veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft ruim voldoende tot veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een goed gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst progressie gemaakt in zijn optreden.

Het onderzoek is uitgevoerd van 7 maart t/m 23 april 2016.

Behaalde cijfers:

front                                                   8,5

lichaamshouding                            7

zweefmoment                                  7,5

actie vh voorbeen                           8

gebruik vh achterbeen                   7

looplust                                             8

algeheel beeld als tuigpaard         7,5

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Rapport van de bezichtiging in 2016 van de moeder: Cithilda H STB KEUR

 Cithilda H is een goed ontwikkelde, zeer tuigtypisch gebouwde merrie. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van vorm en lengte. De hals is voldoende van lengte, goed van vorm en staat er goed op met een goede bespiering. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte maar zou iets schuiner mogen. De rug is goed van vorm en goed bespierd. De lendenen zijn goed van vorm en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging naar zou iets langer mogen zijn. Het voorbeen is correct gesteld, maar zou wat langer mogen zijn. Het achterbeen is goed gesteld. De kootstand is goed. De hoeven zijn normaal ontwikkeld. Het fundament is goed ontwikkeld en heeft veel kwaliteit. De stap is krachtig en ruim. In draf maakt de merrie veel front met een goede oprichting, wordt het voorbeen met voldoende actie goed weggezet en er is sprake van een goed achterbeengebruik.

Stokmaat: 1.65m / kleur: schimmel (vos geboren)

Cithilda H heeft in 2010 bij de IBOP-proef de volgende resultaten behaald: Front: 7,5 Lichaamshouding: 7 Zweefmoment: 8 (x2) Actie voorbeen: 8 (x2) Gebruik achterbeen: 7 (x2) Looplust: 7,5 Algeheel beeld als tuigpaard: 7,5 Totaal: 75,5 punten.

In de tuigpaardensport is Cithilda H geklasseerd met 1 winstpunt.