Pim HBC

PIM HBC

Pim HBC is met vers sperma beschikbaar bij de HBC Stal (0561-421244 en 06-25462886), Dekstation It Heechsan (06-51421428), Reinie Tewis (06-55116645), Hengstenhouderij Wilting (06-21665954) en alle SWS stations.

Dekgeld € 900,- bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld € 250,- bij gust excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder onze dekvoorwaarden.

Pim HBC = Apardi x Bivona ster = Cantos pref x Havona Z = Hornet Rose x Pavona ster pref pres = Mr. Blue pref x Divona

Pim HBC is bijzonder elegant en heeft veel atletisch vermogen.

Stokmaat: 1.70m, kleur: donkerbruin

 

AFSTAMMING:

Pim HBC is een zoon van de hengst Apardi VDL, die zelf onder Daniel Bluman op het hoogste niveau sprong. Deze volle broer van Bacardi VDL was onder andere deelnemer aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De moeder van Pim HBC is de ster preferente Cantos dochter Bivona die zelf op 1.30m niveau gepresteerd heeft. Bivona bracht in combinatie met Cornet Obolensky de in het 1.40m springende merrie Livona HBC die onder de Fransman Cyril Bouvard uitkomt. Vervolgens zien we de merrie Havona, zij is een dochter van Hornet Rose (Quidam de Revel) uit de merrie Pavona. Deze dochter van Mr. Blue gaf ook al de KWPN hengst Bosch Blue (Cantos) die later op 1.40m niveau is uitgebracht. In combinatie met Cantos gaf ze ook nog de in het 1.35m uitgebrachte merrie Vona en de 1.30m merrie Davona. Go for Blue HBC, de Alicante zoon uit Pavona heeft op 1.35m niveau gesprongen. Verder in de moederlijn zien we de hengsten Ramiro, Nimmerdor en de volbloed Matchim xx. Uit deze stam komen ook de KWPN hengsten Unaniem (Numero Uno), Garmisch (Grannus) en Legend VDP (Grand Slam).

EXTERIEUR:

Pim HBC is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is zowel terzijde als van voren correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn correct gesteld. Het fundament is voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

WAPENFEITEN:

  • 2023 najaarsverrichtingsonderzoek KWPN goedgekeurd

ONDERZOEKSRAPPORT:

Pim HBC is een comfortabel te rijden hengst met veel looplust en een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Pim HBC springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen en veel lichaamsgebruik. En springt met een goede beentechniek. Pim HBC lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen en veel overzicht. Als springpaard heeft Pim HBC veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Jury commentaar Pim HBC: de elegante, jeugdige hengst springt goed met het lichaam naar boven en maakt de sprong goed af. Hij werd geroemd om zijn atletisch vermogen. “Een hengst die zich positief heeft ontwikkeld.”

VERRICHTINGSCIJFERS ERMELO 20 november t/m 11 december 2023:

Stap 7,0, Draf 7,50, Houding en balans 8,00, Galop (2x) 8,00, Reflexen (2x) 8,00, Techniek (2x) 8,00, Vermogen 8,00, Rijdbaarheid 8,00, Instelling 8,00, Aanleg als springpaard 8,00, Totaal 80,00.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok-/aanparingsadvies:

Pim HBC kan de springkwaliteiten, met name de balans in galop, reflexen en rij-kwaliteiten toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Bivona is een goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is iets lang, sprekend met een mooi groot oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en is ruim voldoende bespierd. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is week (de merrie is 17 jaar), ruim voldoende tot goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en staat wat achter de massa. De koten vóór zijn goed van lengte en wat week gesteld. De koten achter zijn goed van lengte en wat steil gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld, wat breed en goed van kwaliteit met lage verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is correct en heeft een goede ruimte en een goede souplesse. De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen en vertoont veel souplesse. De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen en wordt getoond met een goede houding.

Stokmaat Bivona: 1.68m / kleur: bruin.