Cantos

Cantos is met diepvries sperma beschikbaar bij HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 1.250,- bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld € 250,- bij gust excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder onze dekvoorwaarden.

Cantos pref = Contender x Gabanta NRA keur prestatie = Goodtimes x Abantos

AFSTAMMING:
Cantos zijn vader Contender (Calypso II x G.Ramiro Z) is een topvererver en een van de steunpilaren in de Holsteinse fokkerij. Veel nakomelingen staan op de ranking list jumping van de WBFSH met Checkmate (16e) als allerbeste.
Daarnaast hebben 32 zonen van Contender in Duitsland een bovengemiddelde springindex gerealiseerd. Gabanta (Goodtimes) en Abanta (Abantos), moeder en grootmoeder van Cantos sprongen zelf internationaal zware tour. Goodtimes (Nimmerdor x Caletto I) heeft in Obelix R, Grande Dame Z en Kris internationaal springende nakomelingen en voegt zeer veel exterieur- en bewegingskwaliteit toe aan de nafok van Cantos. Ook van overgrootvader Abantos is nog een nakomeling -Megin Fortuna- actief in de internationale springsport. Cantos voert 46,5% Engels Volbloed en de hengsten Abgar xx, Cottage Son xx, Ladykiller xx, Koridon xx, Millerole xx, Pericles xx, Rantzau xx, Rittersporn xx en Waldenser xx hebben daar aan bijgedragen.

Download hier het artikel over Cantos in IDS nr. 1-2009

FOKKERIJ PRESTATIES

Goedgekeurde zonen:

Bosch Blue, Casantos, Dantos HBC, Farfan M, Freestyle, Gullit HBC en Jenkins.

2011
De 8-jarige Wollie Bollie (mv Zuidhorn) won op het CSI4* in Braunschwieg (Dtslnd) onder Albert Zoer de jonge paardenrubriek in de 1.35 proef direct op tijd.
DANTOS HBC (voorheen Drogba) (mv Numero Uno) gefokt door G.R. Turksema te Roden is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek te Stegeren. Dantos HBC die in 2011 deelneemt aan het voorjaarsonderzoek is in eigendom van de HBC Stal.
Naast een compleet springpaard met een geweldige instelling geeft Cantos ook een mooi paard. Naast 32 ster- en 11 keurdochters telt zijn nafok inmiddels 13 elitemerries. De fokwaarde van Cantos is 148 met een betrouwbaarheid van 91%, dus duidelijk boven de 140. De vererving van exterieur en vrij springen is met resp. 106 en 112 ook duidelijk boven het gemiddelde. De stokmaat houdt hij op het populatiegemiddelde van 1.65m. Kortom, Cantos geeft in alle opzichten blikvangers!

2010
De fokkerijcarrière van Cantos stijgt naar steeds grotere hoogten. Zowel het NRPS als het KWPN hebben de hengst op de hengstenkeuring keur verklaard. Ieder jaar zijn er vele successen te melden van zijn nakomelingen op keuringen en in de sport.
Cantos leverde de winnaars van de 5- en 6-jarigen competitie en de nummer drie bij de 4-jarige springpaarden in Zwolle bij de finale van de GMB Wintercompetitie. Zalsa HS (mv Henzo) won met ruiter Frank Schuttert de finale van de GMB Wintercompetitie voor 5-jarige springpaarden. In de finale voor de 4-jarige springpaarden werd Society Again (mv Peter Pan) met Anne van Vulpen derde. Anne schreef vervolgens de finale van de GMB Wintercompetitie voor 6-jarige springpaarden op haar naam met de talentvolle Watch Me Society (mv Wolfgang), waarmee ze al twee keer een wedstrijd van de GMB Wintercompetitie won. Clinton (mv Libero H) is aangewezen voor de 2e bezichtiging van het KWPN.

Op de internationale concoursen zetten de oudste nakomelingen prestaties van formaat neer. In de internationale 1.30-1.35 rubriek in Zuidlaren legde Katharina Offel met Woody (mv Democraat) beslag op de 4e plaats en 2e plaats. Woody werd 9e in het 1.45m in Basel. In de jonge paarden finale (1.40-1.45 cm) in Hagen Wacantos (mv Nimmerdor) met Marc Houtzager de 3e plaats en 4e en 5e in Hamburg. Waronetta  6e en 7e in Bonheiden en 9e in Hulsterlo; Wenda 3e en 4e in Manerbio en 7e in Wieze; Very Nice 5e in de finale van het WK 7-jarige springpaarden; Winston 12e in finale van het WK voor 6-jarige springpaarden en 2e in Roeser, 4e in Valkenswaard en 5e in Bonheiden; Watch me Society werd 1e in rubrieken voor jonge springpaarden te Hengelo en Neeroeteren; Society’s Voila 3e in finale van het WK voor 5-jarige springpaarden; Way of Society 3e en 5e in Hengelo en 7e in Neeroeteren.

In de finale van de competitie Vrij Springen voor de afdeling Friesland van het KWPN eindigden 3 Cantos nakomelingen hoog in het klassement. De 1e plaats bij de 4-jarigen was voor Beaurante D.D. (mv Damiro). 2e en 3e bij de 3-jarigen werden respectievelijk Clinton (mv Wolfgang) en Cambridge M.H. (mv Peter Pan).
In de grote rubriek voor 5-jarige springpaarden wist de elitemerrie Abigail HBC met Marcel de Boer te imponeren met een 4e plaats in de eerste ronde en een 8ste plaats in de finale te Geesteren.
Arakorn HBC, Athletico HBC, Abigail P, Alexander en Society’s Again wisten zich te kwalificeren voor de 2e ronde van de halve finale VION Cup.
Boogie Woogie HBC behaalde de hoogste punten in Ermelo bij de voorselectie voor de VION-Cup. Hij ontving voor zijn springtechniek de hoogste cijfers van alle deelnemers, namelijk 2 x 8.

2009

Velex, Wamberto en Volvo’s Via Wetten sprongen naar de 3e plaats in een nakomelingenwedstrijd op Zwolle International. Almiro M (mv Ulster) wint het open Noord-Nederlands kampioenschap vrij springen uit 100 deelnemers. Zinder HBC (mv Kigali) wordt 2e in een springrubriek voor jonge paarden in Zevenaar en is tijdens Outdoor Gelderland nauwelijks te evenaren. Hij blijft twee keer foutloos in een groot deelnemersveld. Very Nice (mv Candillo) behaalt de 3e plaats bij de 6-jarigen op het CSI Twente. Society’s Voila (mv Lux) behaalde een 1e plaats bij de 6-jarigen in Etten Leur en wordt in 2009 Indoor Regio Kampioen Z springen van Utrecht. Zacantos S (mv Epilot) en Very Nice plaatsen zich in de finale van de VION-cup. Abigail HBC (mv Corland) haalt 81,5 punten in de IBOP-proef en ook haar halfzusters behalen mooie scores in IBOP of EPTM. Don Camillo (mv Libero H) wordt kampioen van de open veulenkeuring in Dwingeloo. Alexander (mv Voltaire) wordt 10e in de finale van de VSN trofee en Almiro M (mv Ulster) behaalt de 14e plaats uit 450 deelnemers. Tijdens Jumping Amsterdam zijn 8 Cantos nakomelingen finalist in de klasse L, M of Z. Amelia (sportnaam A Special Touch) werd in Limburg ster en keur op de keuring en 1ste in de voorselectie VION Cup. Twee Cantos dochters plaatsen zich in de kopgroep van de springgerichte merries op de nationale merriekeuring in Ermelo. Amerily (mv Burggraaf) wordt reservekampioene en A Special Touch (mv Voltaire) plaatst zich als 7e. Bovona (mv Mr. Blue) wordt aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

2008

Met 5 aangewezen zonen is Cantos de topleverancier voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Door diverse omstandigheden haalt geen van zijn zonen de eindstreep. Echter in de sport manifesteren de Cantos nakomelingen zich nadrukkelijk. Society’s Voila en Velvet Rose zijn smaakmakers tijdens het WK jonge paarden in Lanaken. Voila wint brons en Velvet Rose klasseert zich voor de finale. Daarvoor waren beiden al e.a. 4e in de finale van de VION cup en daarna wint Voila het M-springen op Jumping Amsterdam. Wamberto wint de rubriek 4-jarigen tijdens Jumping Indoor Luttenberg en Casantos -een van de goedgekeurde zonen van Cantos- wint het Masterspringen in Wanroij. Ook Via Wetten, Velex, Van Cantos en Vabantos deden in de springsport van zich spreken. Op de stamboekkeuringen werden 6 merries ster verklaard en 1 dochter is inmiddels keur.
Zijn vererving voor springen (156) en hoogtemaat (+0.75) handhaven zich ook over 2007 op bovengemiddeld niveau. Zijn exterieurindex is gestegen naar 108 en zijn bewegingindex blijft eveneens 108. Unieke cijfers voor een springgefokte hengst!

2007

Van de 3 aangewezen zonen zijn er 2 gepresenteerd in de 2e bezichtiging en beiden zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, te weten Zacantos S (Cantos x Epilot), fokker A.E.J.M. Schellings te Ootmarsum en Zucculli (Cantos x Kigali), gefokt door G. Scheper te Ruinen. Zucculli werd 4e in de kampioenskeuring.
De beoordelingen van het vrijspringen van de zonen en dochters in 2006 bezorgen Cantos een hoge index van 114.
Het exterieur komt uit op 106 (bovengemiddeld: bij de beste 15,8% van de populatie) en de beoordelingen van de bewegingen van de nakomelingen bezorgen hem een bewegingsindex van 109 (bovengemiddeld: bij de beste 2,2% van de populatie). De stokmaat is geïndexeerd op +1.83 en het parcoursspringen van zijn nakomelingen bezorgt hem een zeer hoge springindex van 163 (bovengemiddeld: bij de beste 2,2% van de populatie) die inmiddels met 81% goed betrouwbaar is.

2006

Van de 24 dochters die zijn gepresenteerd op de stamboekkeuringen worden er 5 ster verklaard en 5 voorlopig keur. Wimara (Cantos x Rossini) is de 1ste elitedochter van Cantos (bijna 50% predikaatmerries). Wiana (Cantos x Naturel) wordt kampioene van de CK in Zeeland en is inmiddels elitemerrie. Drie dochters nemen deel aan de nationale merriekeuring.
Met zeer goede IBOP scores zijn Weasina (Cantos x Notaris) 82,5 pnt en Wabina (Cantos x Emilion) 77 pnt inmiddels keur. Van de 5 in 2005 in de 1ste bezichtiging gepresenteerde zonen wordt er 1 ster verklaard en zijn er 4 aangewezen voor de 2e bezichtiging.
Op de CHK in 2006 wordt 1 hengst aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar om veterinaire redenen niet aangeleverd. Valuas (Cantos x Animo) is in de Select Sale verkocht.

2005

Er worden 9 dochters gepresenteerd op de stamboekkeuringen, waarvan er 2 ster zijn verklaard en 3 voorlopig keur (ca. 50% predikaatmerries).
De absolute topper is Viniki (Cantos x Celano), wederom gefokt door G. Scheper te Ruinen.
Zij wordt met 80 punten voor het vrijspringen kampioen van de 3-jarige merries en algeheel reservekampioene van de CK in Drenthe. In het nationaal kampioenschap vrijspringen behaalt ze een fraaie 3e plaats.
Bij het Studbook Zangersheide wordt de Cantos zoon Cirobantos (mv. G.Ramiro Z) goedgekeurd.

2004

Op basis van zijn uitstekende sportprestaties wordt aan Cantos door het NRPS het predikaat sport verleend.
Cantis, een volle broer van Casantos, wordt goedgekeurd door het NRPS.

2003

De Cantos zoon Casantos (mv. Cassini) wordt goedgekeurd door het NRPS en kampioen van zijn jaargang.
Casantos is ook door het KWPN goedgekeurd en behaalde op de CHK 2007 de 5e plaats in de hengstencompetitie klasse Z.

WAPENFEITEN:

2016   KWPN preferent

2011   NRPS definitief goedgekeurd, keur prestatie sport & fok

2010   KWPN en NRPS predikaat keur

2008   NRPS predikaat prestatie fokhengst

2007   CHK 2e plaats 1.40m VHO Trofee KWPN

2005   Linz, Arnhem, Zuidbroek 2e plaats Grote Prijs

2004   winnaar derby Bathmen

2004   NRPS predikaat sporthengst

2002   best Young Stallion

2002   kampioen M springen KWPN hengstencompetitie

2001   KWPN goedgekeurd

2001   Reservetitel Future Stallion Zwolle

2000   2e plaats finale Stal Hendrikx competitie

1999   NRPS goedgekeurd