Gullit HBC

Gullit HBC is beschikbaar met diepvries sperma bij HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 1.000,- bij dracht excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Dekgeld € 250,- bij gust excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Zie verder onze dekvoorwaarden.

Gullit HBC = Cantos pref x C’Est La Vie keur ibop (spr) sport (spr) = Namelus R pref x Jolaris elite pref pres = Nimmerdor pref x Dolaris D ster pref pres = Notaris keur x Pirikit ster

YouTube video

 

YouTube video

AFSTAMMING:

Gullit is een zoon van de keurhengst Cantos. Moeder is C’est la Vie, een zeer goed geteste keur sport (spr) merrie van Namelus R. Grootmoeder Jolaris is van Nimmerdor en voert de predikaten elite, preferent en prestatie. Overgrootmoeder Dolaris D is een ster preferente prestatiemerrie van Notaris uit de stermerrie Pirikit, een dochter van Marco Polo uit de merrie Sirikit, een dochter van de Engels volbloed Koridon xx.
Uit deze merrielijn komen diverse top sportpaarden: Pouwer (Concorde uit Jolaris vader Nimmerdor) springt 1.40m en is ggk bij het SBS en Within Temptation (Mermus x Jolaris) ggk bij Zangersheide met springniveau 1.40m.
Uit de Mermus merrie Ups a Daisy, de zus van de moeder van Gullit, komen de volgende springpaarden: Boomerang (Namelus), 3e bezichting KWPN, Freedom (Namelus), aangewezen voor verrichtingsonderzoek KWPN, New Cuba Libre (Namelus R), prok en aangewezen voor KWPN en ggk bij NRPS en Cupido (Unaniem x Mermus x Nimmerdor) winnaar Vion Cup 2011 en springt thans 1.35m met Alfonso de Miranda. Tot slot komt ook Brugal VDL (Indorado x Guidam x Notaris), ggk bij het KWPN uit deze fantastische moederlijn.
Al met al een uitermate sterke moederlijn, waardoor wij zeer hoge verwachtingen hebben voor de springpaardenfokkerij met Gullit HBC.

In de eerste bezichtiging in 2018 werden drie jonge hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging, waarvan de door de HBC Stal gefokte Lennon HBC werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Deze jonge hengst heeft het onderzoek succesvol voltooid en is vervolgens na enkele jaren beschikbaarheid voor de fokkerij als sportpaard verkocht naar Amerika.

Zoon Nashville HBC werd in 2021 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Gullit HBC is in de internationale sport uitgebracht en in juni 2022 verkocht voor de springsport naar Amerika.

WAPENFEITEN:

  • 2022 actief in de internationale springsport
  • 2021 zoon Nashville HBC aangewezen voor het verrichtingsonderzoek
  • 2020 zoon Lennon HBC geslaagd voor het verrichtingsonderzoek
  • 2019 winnaar 1.40m VHO Trofee Den Bosch
  • 2019 zoon Lennon HBC aangewezen voor het verrichtingsonderzoek
  • 2018 winnaar finale wedstrijd Blom hengstencompetitie klasse Z
  • 2016 afstammelingenkeuring goedgekeurd
  • 2014 verrichtingsonderzoek goedgekeurd

EXTERIEUR:

Gullit HBC is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoen in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting.
Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte.
De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging.
De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn strak. De croupe is een fractie hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld van van terzijde gezien een fractie hol.
Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn correct gesteld en goed van lengte. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van kwaliteit.
De voeten zijn voldoende van vorm en kwaliteit.

ONDERZOEKSRAPPORT:

Gullit HBC is een snel afgeleide hengst met ruim voldoende instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken.
De galop is lichtvoetig, gedragen en goed van ruimte.
In beweging heeft de hengst een goede houding en balans.
Hij springt met een goede afdruk en is snel van de grond, heeft een goede voorbeentechniek en toont ruim voldoende tot veel vermogen.
Gullit HBC kan het model verbeteren en reflexen toevoegen aan onze springpaardenfokkerij.

AFSTAMMELINGENRAPPORT:

Gullit HBC toonde een collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde, aansprekende springveulens. De hoofden zijn sprekend. De halzen zijn goed gevormd en bespierd, soms een fractie verticaal gesteld en komen dan diep uit de borst. Het achterbeen is wisselend gesteld, doorgaans correct, maar ook een steil en sabelbenig gesteld achterbeen is geconstateerd. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte maar diverse malen frans. De draf is krachtig, ruim voldoende van ruimte met een goede souplesse en balans. De veulens galopperen met veel ruimte, afdruk, souplesse en balans.

Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens: Gullit HBC kan het model en de galoppade verbeteren en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.
Aantal geregistreerde nakomelingen 2016: 11 merrieveulens, 10 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2016: 16 veulens
Aantal aanwezige veulens: 6 veulens