Lennon HBC

Lennon HBC is met vers sperma beschikbaar bij Hengstenhouderij Wilting te Wachtum (06-21665954), HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788), de HBC Stal te Boijl (0561-421244) en alle SWS stations.

Dekgeld € 800,- excl. verzending, afdracht en BTW. Bij gust € 250,-

Lennon HBC = Gullit HBC x Pauke ster sport (spr) = Corland keur x Hauke ster pref prestatie = Renville keur x Balina ster pref prestatie = Joost pref x Tosca keur pref prestatie

YouTube video

 

AFSTAMMING

Lennon HBC is een zoon van Gullit HBC, die onder Monique van den Broek de VHO Trofee op 1.40m niveau won tijdens de KWPN Stallion Show en inmiddels onder Ernesto Canseco uitkomt op internationaal niveau. Zijn vader is de preferente vererver Cantos. Ook Lennon HBC’s moeder Pauke is geen onbekende: deze Corland dochter was onder de naam HBC Dancing Queen met Julia Kayser tot op het hoogste niveau succesvol. Zij is de volle zus van het 1.50m springpaard Vrauke W en een volle broer is geklasseerd in het 1.30m. Hun moeder Hauke, een dochter van de keurhengst Renville, is tevens grootmoeder van internationale 1.45m, 1.40m en 1.30m springpaarden van Ginus. Vervolgens vinden we de Joost dochter Balina, de moeder van onder andere KWPN hengst Jorn (Ahorn). Zij is eveneens een volle zus van het Grand Prix springpaard Catosca (Joost) die onder de naam Osta Carpets Carrera winnaar werd van de Grand Prix van Aken onder Jean Claude Vangeenberghe.

EXTERIEUR

Lennon HBC is een voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een wat zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is wat gezonken, ruim voldoende van lengte en zou meer bespiering moeten hebben. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed bespierd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn voldoende ontwikkeld, iets smal en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

WAPENFEITEN:

2020 verrichtingsonderzoek goedgekeurd

2018 verrichtingsonderzoek aangewezen