Charisma

Charisma is met diepvries sperma beschikbaar bij HBC Stal te Boijl (0561-421244) en HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788).

Dekgeld € 250,- per rietje excl. verzending, afdracht en BTW. Zie verder onze dekvoorwaarden.

Charisma = Stakkato x Cassien = Cassini I x Malva II = Literat x Wienerin II

AFSTAMMING

In het pedigree van Charisma zien we een opeenstapeling van invloedrijke hengsten. De invloedrijke Stakkato is de vader van Charisma. Stakkato is zelf zeer succesvol in de Grand Prix springsport met Eva Bitter. Hij wist met het hoogste cijfer ooit, een 9,9, het Bundeschampionat te winnen. Ook in de fokkerij weet deze zoon van de Hannoveraanse hengst Spartan zijn stempel te drukken.
De moeder is Cassien, een dochter van de stempelhengst Cassini I uit Malva II (Literat). Overgrootmoeder Wienerin (Cor de la Bryère) bracht in combinatie met Lord de goedgekeurde hengst L’Eperon, die € 269.000,- bij elkaar wist te springen. Vision 3 is een volle zus van Wienerin en is de moeder van de hengsten Baldini I en II (Bachus), Carano (Capitol I), Cavano (Capitol I) en Lesotho (Landgraf I).

EXTERIEUR

Goed ontwikkelde, ruim voldoende in het springpaardenmodel staande hengst met een neerwaartse romprichting die wat weinig bloed vertoont. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is ruim voldoende van lengte en vorm, met een goede bespiering. De hals komt diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en steil. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte. De lendenen zijn voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is kort en hellend met een lange broekspier. Het voorbeen is correct gesteld en heeft voldoende lengte. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm.

Charisma heeft in 2010 het KWPN verrichtingsonderzoek met goed gevolg weten af te ronden. Charisma heeft een zeer evenwichtig karakter en laat zich fantastisch rijden. Charisma springt met enorme reflexen en lijkt een onbegrensd vermogen te hebben, zijn ongecompliceerde karakter maakt hem tot een waar genot om mee te werken.

WAPENFEITEN:

2012   afstammelingekeuring goedgekeurd

2012   winnaar GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie klasse L

2010   verrichtingsonderzoek goedgekeurd