Aron HBC

Aron HBC is met diepvries sperma beschikbaar bij HvM Stal te Hoornsterzwaag (06-22018788) en HBC Stal te Boijl (0561-421244).

Dekgeld € 150,- per rietje excl. verzending, afdracht, evt. overige kosten en BTW. Bij inseminatie in Boijl is het dekgeld € 550,-. Zie verder de dekvoorwaarden.

Aron HBC = Ganges x Lady Sunrise = Plains Superstition x Plain’s Black Challenger

donkere vos, 1.65m

De sportprestaties van Aron HBC vanaf 2010 zijn opmerkelijk te noemen: winnaar Manno Bokaal, het Kampioenschap Dekhengsten en twee overwinningen in de Masterclass tijdens Zwolle International en Jumping Amsterdam! Aron HBC werd 2e in de GMB hengstencompetitie evenals het jaar ervoor en in de Oregon Trofee wist hij al twee keer de 2e plaats te behalen. In Hardenberg werd hij in 2012 Kampioen Dekhengsten.

Aron HBC deed een heel goed verrichtingsonderzoek. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. Aron HBC heeft veel knie-actie en zet de voorbenen zeer ruim weg (9). Aron HBC heeft als tuigpaard zeer veel aanleg (8,5) en hij geeft zijn rijder een goed gevoel.

De vader van Aron HBC Ganges voert als zoon van Renovo 25% hackney bloed en de moeder van Aron HBC is een volbloed hackney. Ganges geeft met zijn hoge sportindex aan dat zijn nakomelingen bovengemiddeld presteren op de concoursvelden. Renovo, Indiaan en Hoogheid komen maar één keer voor in het pedigree van Aron HBC. Dit maakt dat feitelijk qua bloedopbouw alle tuigpaardmerries passen bij Aron HBC. Zijn prachtige schoft/schouderpartij, front en excellente voorbeengebruik kan daarbij de fokkerij weer geweldige impulsen geven.

FOKKERIJ PRESTATIES

2011: Eiger HBC werd op de oefenavond Wezep uitgeroepen tot algeheel kampioen. Eiger HBC is een zoon van Aron HBC uit de bekende keurmerrie T-Roos (Manno), die het kampioenschap fokmerries op haar naam zette. Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden werd de sterk bewegende hengst Eiger HBC (Aron HBC) 2e in de rubriek 2-jarige tuigpaarden.

2010: Van Aron HBC werden 5 veulens met een eerste premie geselecteerd voor de centrale keuring. Hiervan werden 3 veulens uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.

PRESTATIE OVERZICHT:

2012 hengstenkeuring Hardenberg kampioen dekhengsten

2011 HK Den Bosch 2e plaats Oregon Trofee

2011 winnaar Masterclass Jumping Amsterdam

2011 winnaar Masterclass Zwolle International

2010 Lunteren kampioen dekhengsten

2010 NTD winnaar Manno Bokaal

2010 2e plaats GMB hengstencompetitie

2010 2e plaats KWPN hengstencompetitie

2009 afstammelingenkeuring goedgekeurd

2008 verrichtingsonderzoek behaald