Kort na zijn beste optreden ooit in de Oregon Trofee in Den Bosch hebben wij Delviro HBC verkocht.

De 12-jarige zwarte hengst is gefokt door Hilbert Meyering en heeft een indrukwekkende sportcarrière achter de rug met zijn vaste trainer Harry van Middelaar die hem van jongs af aan begeleidde en opleidde. Delviro fokt veel goede gebruikspaarden, zowel voor de tuigpaardensport als voor de aangespannen veelzijdigheidssport.

Zijn kinderen zijn met name om hun karakter in binnen- en buitenland geliefd. Delviro laat een tophengst achter: Lanto HBC is een topopvolger voor zijn vader Delviro in de fokkerij.
Delviro vertrekt naar de Rocky Ridge Stables van Ivan Fisher te Narvon, Pennsylvania. De vaste trainer Aaron Jay Fisher van dit bedrijf was vorig jaar in Nederland op de hengstenkeuring. Ivan Fisher kocht eerder de dekhengst Gelviro en twee HBC hengsten, te weten Opgenoort en Vaandrager HBC. Delviro zal een keur aan topmerries gaan bedienen. Fisher importeerde eerder de topmerries Welmoed, Bernardientje, Cidalburga, Dinalia, Edaperty, Erianne, Idalburga, Jeldine, Jemarina en Jenderose. De koop van Delviro en alle voornoemde paarden is tot stand gekomen door bemiddeling van Roelof van ’t Oever.

Wij wensen Ivan Fisher veel succes met deze tophengst en zullen zeker zijn fokkerij met zijn topmerries volgen.