De HBC Stal presenteerde vandaag vier 3-jarige merries op de stamboekopnamekeuring in Boijl. Drie merries behaalden het ster en voorlopig keur predikaat.

Catalogusnummer 9, Meline HBC (Dantos HBC uit Afrodiet D. elite EPTM-spr PROK van Undercover) wist vandaag de hoogste punten voor het springen te bemachtigen. De door H.B.C. Stal uit Boijl gefokte en geregistreerde merrie ontving 70 punten voor het exterieur en 90 punten voor het springen. “Meline HBC is een langgelijnde merrie en ze heeft veel lichaamsgebruik en techniek. In het springen liet ze zien dat ze atletisch en lichtvoeting is. Met een stokmaat van 1.60 had ze iets meer maat mogen hebben”, aldus Henk Dirksen.

YouTube video

 

Maritosca HBC (Hermantico uit de Cantos stermerrie Cantosca) sprong met veel vermogen naar het ster en voorlopig keur predikaat.

De door F. en M. Huizinga uit Hellum en H.B.C. Stal uit Boijl gefokte en geregistreerde Marmette H&H (Hermantico uit Darmette E ster EPTM-spr PROK van Cantos) ontving voor het exterieur 70 punten en voor het springen 80 punten. “Marmette H&H liet veel afdruk en vermogen zien. Ze zou nog iets meer ruggebruik mogen hebben.”