Lennon HBC (Gullit HBC) is door de HBC Stal gefokt uit de fantastische sportmerrie Dancing Queen (Corland). Deze merrie is voor onze stal van grote waarde geweest. Dancing Queen komt uit het lijntje van de fokkerij van Greetje Folkerts. Uit deze merriestam hebben wij verschillende afstammelingen waar wij mee verder kunnen. Lennon HBC is voor ons een speciaal paard geweest, aangewezen door het KWPN en goedgekeurd als dekhengst.

Inmiddels zijn er ruim 10 veulens van hem geboren, die er fantastisch uitzien. Voor ons is erg belangrijk dat de combinatie met ons paradepaard Gullit HBC tot zoveel succes heeft geleid.

Lennon is na zijn goedkeuring verder opgeleid door Ernesto Canseco. Na zijn optreden op de KWPN hengstenkeuring hadden wij veel belangstelling voor dit paard. Uiteindelijk is besloten om met een koper in zee te gaan en is hij verkocht naar Amerika om in California zijn springcarrière voort te zetten.

Wij zijn blij dat wij zijn fokkerij via zijn kinderen kunnen volgen en hopen dat de nieuwe eigenaar er net zoveel plezier aan gaat beleven als wij hebben gehad.