Habitat BP (Dantos HBC) is geboren uit de merrie C’Est Bon Balia (L’Esprit), toen nog eigendom van N. de Bruyn uit Oudewater. Destijds is de merrie met veulen aan de HBC Stal verkocht. Habitat is door ons opgefokt en als 3-jarige op de hengstenkeuring voorgebracht. Daar werd hij niet aangewezen voor de verrichtingen. Wij hadden veel vertrouwen in dit paard en hebben hem opgeleid voor de springsport. Als 5-jarige is hij voor de helft verkocht aan Marc Houtzager. Op de stal van Marc en Julia is hij geweldig verder opgeleid voor het hoogste werk. Zijn laatste aansprekende optreden was in Den Bosch, waar hij bij de Dutch Masters drie keer in de prijzen viel.

Recent is Habitat verkocht naar Amerika naar de stallen van Emmanuelle Greenberg. Dankzij de geweldige opleiding bij Marc en Julia nemen wij nu afscheid van Habitat BP. Wij wensen de nieuwe eigenaresse veel succes met dit prachtige paard.

Habitats moeder C’Est Bon Balia uit de bekende Balia stam lijkt een super fokmerrie. Wij hebben verschillende jonge paarden in opfok en opleiding van deze merrie, die momenteel hoogdrachtig is van Lennon HBC.