Juryleden Johan Holties, Joop van Wessel en Inspecteur Viggon van Beest beoordeelden de merries op de LK in Tolbert. De tuigpaard Regio Noord had de keuring goed georganiseerd en er was veel deelname bij de 3-jarigen. De jury omschreef de keuring als volgt: “Er was een duidelijk boveneind, een grote middengroep waarbij enkele paarden het voordeel van de twijfel kregen en een duidelijk ondereind.”

De zwarte merrie Odyrose M (Roy M uit Fenderose ster) in eigendom van de HBC Stal te Boijl en gefokt door J.H. Mittendorf te De Krim werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring waar ze derde werd.

Viggon van Beest omschreef Odyrose M als volgt: “Deze merrie stamt af van de te vroeg overleden Roy M. Zij staat zeer goed in het rechthoeksmodel, heeft een goede halsrichting en kan goed stappen. In de bovenlijn zou ze wat gespierder mogen zijn, wel heeft ze een heel hard fundament. Tijdens de presentatie ’s morgens presenteerde ze zich met een heel fraai tuigtypisch beeld, helaas zwakte ze tijdens het algemeen kampioenschap wat af.”

(bron KWPN)