22 juli 2020: Stamboekopname regio Noord te Tolbert:


De tweede keuring van de tuigpaardregio Noord vandaag in Tolbert was niet alleen in kwantiteit een goede, maar zeker ook in kwaliteit.

Bekende moeders
De bekende Topsportmerrie Gardenia HBC keur sport-tuig (Victory) kreeg vandaag dochter Mardenia HBC (Delviro HBC, f/g HBC Stal, Boijl) aangewezen voor de nationale merriekeuring met 75/81 punten. “Een tuigtypische merrie die misschien iets de lange lijnen mist, maar wel heel sterk gebouwd is en er in beweging echt in klimt. Ze heeft een goed zweefmoment en veel techniek. Ook de lichaamshouding viel positief op.”

Nog een dochter van Delviro HBC mag zich in Ermelo gaan bewijzen, namelijk Mary-Rose MJDB en ook zij werd gefokt uit een bekende merrie, namelijk Heideroos elite IBOP-tuig sport-tuig (Cizandro, fokker W. Liezen uit Wanneperveen) van M.J. de Boer uit Wanneperveen. Zij kreeg 76 punten voor exterieur en 80 voor beweging. “Zij valt op met haar sterke verbindingen en aansprekende front. In beweging presenteert ze zich vrij en blij en met takt en balans en een mooi gebruik van het voorbeen.”

Van Image HBC werd de merrie Mileva VDN van de HBC Stal ster verklaard. Deze merrie staat te koop bij de HBC Stal.

Tevens werd Madonna (Image HBC x Blokland Shales) van P. Kuipers te Parrega ster verklaard met een uitnodiging voor de nationale merriekeuring.