Placidopedigree

97.02270 Stb bruin 1.68m
Animo keur x Falonie keur pref prest sport = Voltaire x Nimmerdor
Placido is gestationeerd bij HBCLaSocice in Polen, diepvriessperma beschikbaar
DEKGELD:
op aanvraag


AFSTAMMING

Animo, de vader van Placido sprong zelf internationaal zware tour met Morton Aasen en is vader van vele internationale springpaarden zoals Akís Anima, Andiamo Z, Clear Round Than Party, Billy Orange, Rarete en Kobble Creek Alimo, etc.
Animo stamt af van H.Almé Z en kent in Galoubet, I Love You en Jalisco B beroemde halfbroers.
Allen winnaars in de internationale springsport en -nog belangrijker- leveranciers van winaars zoals Baloubet du Rouet, Quidam de Revel, Quito du Baussy, etc.
Maar wat te zeggen van de moederlijn van de Placido:
De Zolga-stam is een van de bekendste en waardevolste in de KWPN-fokkerij.
Linky en The Shinto -uit stammoeder Zolga- acteerden al op de Olympische Spelen in 1984 in Los Angelos en uit iedere generatie daarna zijn waardevolle springpaarden aan te wijzen.
Placidoís moeder Falonie (v. Voltaire), zelf ZZ-springen, is ook moeder van:
Jalonie K v. Elmshorn springt met Beezie Patton in Amerika 1.50 m; heet nu Lacota;
Kafonie K v. Furore loopt internationaal niveau in Amerika onder de naam Glory Days;
Luciano v. Zuidhorn met Claudia Roossien nationaal 1.30 m;
Rafalonie K v. Animo ster prok sport spr; volle zus van Placido en Z-springen.

Ook uit grootmoeder Alonie (v. Nimmerdor) zijn veel sportpaarden gekomen, zoals o.a.:
Duval v. Vindicator 1.40 m springen USA,
Elonie v. Notaris keur pref prest sport spr - Z-springen,
Falonie v. Voltaire keur pref prest sport spr. - ZZ-springen,
Gyltaire v. Voltaire winnaar Grote Prijzen met Michael Withaker; nu Alfonso Romo,
Halifax v. Mytens xx goedgekeurd AES; Grand Prix dressuur Engeland,
Jarcy K v. Furore sportnaam Topís Charly 1.50 m springen met Kevin Olsmeyer,
Layonie v. Haarlem keur sport; Z-dressuur en Z-springen met Jolijn Klomp.

Placido geeft prachtige langgelijnde paarden (fokwaarde exterieur: 108), die uitstekend kunnen bewegen (fokwaarde beweging: 108). Hij houdt de stokmaat op peil (+0.99).
De fokwaarde springen is met 132 boven het gemiddelde en is met 81% zeer goed betrouwbaar.

NAFOK

Diverse nakomelingen van Placido zijn het afgelopen jaar verkocht naar Polen.
Placido zelf is nationaal springpaard en startte o.a. op het internationale concours in Lezsno. Grote belangstelling van de fokkers aldaar maakte verhuur naar Polen interessant en hij staat ook in 2008 ter dekking op HBCLASocice in Polen.

In 2006 werden 15 dochters van Placido in het stamboek opgenomen. Daarvan werden er 3 ster en 5 voorlopig keur. Een score van ruim 60%! 31 nakomelingen van Placido zijn inmiddels beoordeeld op het vrijspringen en 21 nakomelingen zijn in de springsport uitgebracht. Placido is eind 2006 op basis van de beoordelingen van zijn 3-jarige nakomelingen goedgekeurd voor 4 jaar.

2005
SCHAIJK
GOEDGEKEURD NA BEOORDELING 3-JARIGEN
2002
KNSH/KWPN-
HENGSTENCOMPETITIE
KAMPIOEN E.A. FINALE KLASSE L


GOEDGEKEURD NA BEOORDELING VEULENS


2002 AFSTAMMELINGENRAPPORT PLACIDO

Placido toonde een uniforme collectie doorgaans goed ontwikkelde, rijtypische veulens die goed in het rechthoekmodel staan. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte en doorgaans goed gevormd. De overgang naar de schoft zou vloeiender moeten verlopen. De hals wordt in beweging goed gebruikt. De schoft is goed van lengte en zeer goed ontwikkeld. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is goed gevormd en goed bespierd. De lendenen zijn goed gevormd en goed aangesloten. De croupe is voldoende van lengte maar meermalen iets plat. De broekspier is doorgaans goed van lengte. Het voorbeen is correct. De koot is lang en er is meermalen sprake van een franse stand. Het achterbeen is lang, meermalen gebogen en doorgaans arm bespierd. Het fundament is wisselend van omvang en goed van kwaliteit. De stap is zuiver, goed van ruimte en voldoende van souplesse. De draf heeft ruim voldoende ruimte, voldoende souplesse en voldoende afdruk. De veulens blijven hoog in het in het kruis en het achterbeen zou beter ondergebracht moeten worden. De galop heeft voldoende ruimte. De veulens galopperen met een strak voorbeen en zouden meer lichaamsgebruik moeten tonen.

Bijzonderheden: Getoond zijn 19 geprikte veulens. Eén veulen was kreupel. Twee veulens misten de regelmaat. Een thuis geÔnspecteerd veulen wijkt in beweging in positieve zin van de rapportage af.

Moeders: Wisselend van kwaliteit.

Aantal in 2001 gedekte merries : 105
Aantal in 2002 getoonde veulens : 19 + 1 thuisinspectie


15 NOVEMBER 2000 VERRICHTINGSRAPPORT PLACIDO

Placido is een voldoende eerlijke en betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. In draf heeft Placido ruim voldoende ruimte. Hij heeft veel souplesse en voldoende afdruk. De galop heeft een goede ruimte en veel afdruk. Placido galoppeert met veel balans en veel souplesse. De hengst zou in beweging meer oprichting moeten hebben. Als dressuurpaard heeft Placido voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter en voldoende gevoel. Als springpaard heeft Placido zeer veel afdruk. Hij springt snel van de grond. Placido heeft een matige voorbeentechniek. Hij springt met een lang en dikwijls ongelijk voorbeen. Placido basculeert goed en maakt de sprong achter zeer goed af. Placido lijkt voorzichtig en toont over veel vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Placido veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel. De hengst heeft een goede ruiter nodig. Op stal gedraagt de hengst zich normaal.


stap
draf
galop
aanleg als dressuurpaard
afdruk
techniek
vermogen
aanleg als springpaard
7
7
8
6
8,5
6,5
8
7,5


Geen items beschikbaar