U bent hier:
Terug naar het overzicht

Milano

MILANO


De in 1994 geboren Milano werd als 3-jarige niet doorverwezen naar de 3e bezichtiging. De talentvolle hengst werd echter beleerd en behaalde in 1997 als 3-jarige de 2e plaats in de nieuwelingenklasse op de UTV.  Als 4-jarige werd hij wel aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en werd hij door de KWPN-hengstenkeuringscommissie omschreven als een goed ontwikkelde tuigtypische hengst met een mooie voorhand met ras en uitstraling en een best voorbeengebruik. De rug is enigszins strak. In het verrichtingsonderzoek toonde Milano zich als een eerlijke betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De stap is kort. Voor de showwagen heeft hij veel houding. Hij rijst in de voorhand. De actie van het voorbeen is hoog. De ruimte is goed. Het zweefmoment mocht groter. Het gebruik van het achterbeen is ruim voldoende krachtig. Hij houdt zich soms wat vast in de rug. Milano heeft veel looplust en veel aanleg als tuigpaard en geeft zijn rijder een goed gevoel. Het gedrag op stal en in de omgang is normaal.
Houding: 8,5
Zweefmoment 7,5   
Actie voorbeen 8,5  
Gebruik achterbeen  7  
Looplust  8,5 
Algemeen beeld 8,5
Puntentotaal: 48,50  
Plaatsing: 1e van 3.

AFSTAMMING

Milano komt uit een vooraanstaande Gelders moederlijn, die ontstaan is in 1923 met de registratie van de merrie Liza, die van onbekende afstamming was. Bekende preferente hengsten als Ot van Wittenstein en Amburg hebben aan de ontwikkeling van de moederlijn bijgedragen. De merrie Gonnie kroon pref prestatie is de overgrootmoeder van Milano. Zij is van Commant uit Bottie en Bottie was van Ulex uit Vottie v. L’Invasion. Zowel Vottie als Bottie waren merries van nationaal niveau. Gonnie is moeder van de bewegingssterke hengsten Cabochon keur v. Vincent en Vanitas v. Pretendent.  Met de Oregon zoon Hugo bracht Gonnie de keur preferente Lonnie en zij gaf met de topvererver uit de 90er jaren, de preferente Waterman, de ster preferente Donnie, de moeder van Milano. Die andere topvererver uit de 90er jaren, de preferente Renovo, rondde het karwei af en is de vader van Milano. Zo werd een bewegingssterke Gelderse moederlijn in drie generaties omgebouwd naar de topvererver van nu: Milano.

FOKREGISTRATIE

Van Milano zijn in totaal 62 nakomelingen geregistreerd, waarvan 28 hengstveulens. Drie hengstveulens werden aangewezen voor de 2e bezichtiging van de Hengstenkeuring in Den Bosch. Er zijn 34 merrieveulens geregistreerd, waarvan 20 stamboekmerries, 10 stermerries en 1 keurmerrie (gegevens t/m 2008). Milano was verplicht om in het najaar van 2000 afstammelingen te tonen aan de KWPN-hengstenkeuringscommissie. Door het overlijden van Milano in maart 2000 verviel deze verplichting en is er dus geen afstammelingenrapport.  Milano heeft uit slechts één dekjaar toptuigpaarden gegeven en hij staat dan ook al jaren in de top van de sportindex. De meeste bekende concoursnakomelingen van Milano zijn: Tirano, Tobias, Toby, Trudalya, Twinkidee en Like to Win.