U bent hier:
Terug naar het overzicht

Bosch Blue

Bosch Blue is verkrijgbaar met diepvriessperma.


AFSTAMMING

De 6-jarige Cantos zoon Bosch Blue is na een verrichtingsonderzoek van 21 dagen goedgekeurd voor de dekdienst. De door A. van de Broek uit Lierop gefokte hengst komt uit de ster preferente merrie Pavona, een dochter van Mr Blue uit Divona van G.Ramiro Z x Nimmerdor. Uit deze directe moederlijn komen ook de KWPN hengsten Unaniem (Numero Uno) en Garmisch (Grannus). De als 3-jarige voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst heeft zijn test afgelegd op Rock Pointe Equestrian van de familie Kist in het Canadese Dewincton (Alberta).

De schimmelhengst is 21 dagen getraind door Jim Ifko, in samenwerking met de Nederlandse Nikkie Verdonschot. Bij de aanlevering waren senior-inspecteur Wim Versteeg en KWPN-jurylid Toine Hoefs aanwezig, halverwege de aanlegtest vond een tussenbeoordeling plaats door Bart Henstra samen met Lana Sneddon. De eindbeoordeling werd gedaan door de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Arie Hamoen en senior-inspecteur Wim Versteeg.

 

2012VERRICHTINGSONDERZOEK GOEDGEKEURD


KWPN: 21 DAGEN VERRICHTINGSONDERZOEK/SPRINGHENGSTEN - NAJAAR 2012

De hengst die in gezamenlijk bezit is van Bosch Farms LTD te Red Deer (Alberta) en de HBC Stal te Boijl werd getest op zijn natuurlijke aanleg. Na de 21 dagen werd de hengst ingeschreven met de volgende cijfers:
Stap 7
Draf 7
Houding en balans 8
Galop 8,5 (x2)
Reflexen 8 (x2)
Techniek 7 (x2)
Vermogen 7,5 (x2)
Rijdbaarheid 7
Aanleg als springpaard 7,5
Totaal: 76,5