U bent hier:
Terug naar het overzicht

Regilio

AFSTAMMING

Keurhengst Heartbreaker voert al jaren de Belgische en Nederlandse springindex aan in zijn leeftijdsgroep. Hij heeft al 10 internationaal springende nakomelingen waarvan de BWP goedgekeurde hengsten Orlando, Quickfeuer van ’t Koekshof en Toulon de bekendste zijn. Ook de nakomelingen van Burggraaf staan in de top van de WBFSH jumping ranking zoals Van Schijndel’s Now or Never, Millenium, etc.
Regilio voert 25% Engels volbloed en dat manifesteert zich in z’n souplesse en snelle reflexen.
De moederlijn loopt via de keur preferente Bolamara (Lord - Ladykiller xx) en Sacramento Song xx naar Holsteiner stam 890.
Het afstammelingenrapport van Regilio vermeldt een uniforme groep rijtypische veulens met voldoende ras en kwaliteit. De draf heeft voldoende ruimte en het achterbeen heeft voldoende afdruk en buiging. De galop is actief en ruim voldoende van ruimte en afdruk.

Op de CHK in Den Bosch 2004 toonde de zeer voorzichtige en handige Regilio zijn bijzondere springkwaliteiten. Met een razendsnelle en foutloze barrage rit won hij zowel de laatste wedstrijd van de KNHS/KWPN-hengstencompetitie als de Divozabokaal in het M-springen. In het seizoen 2004/2005 behaalde Regilio in de klasse Z van de hengstencompetitie na barrage een 2e plaats in Weert en een 4e plaats in Zuidbroek.

22 mei 2002 VERRICHTINGSRAPPORT

Regilio is een eerlijke betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich voldoende bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is matig tot voldoende van ruimte. Regilio heeft voldoende afdruk en souplesse, maar draaft op de voorhand. In galop heeft Regilio voldoende ruimte, veel afdruk en balans. Hij kan goed schakelen. Als dressuurpaard heeft Regilio voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter een matig gevoel.
Als springpaard heeft Regilio veel afdruk. Hij springt snel van de grond en springt daarbij goed terug. Regilio springt met een goede voorbeentechniek. Hij basculeert goed en maakt de sprong achter wisselend af. Regiolio lijkt zeer voorzichtig en toont over veel vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Regilio veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt Regilio zich normaal.

PROTOCOL bezichtiging moeder MAUD

Maud is een goed ontwikkelde, voldoende rijtypische merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed gevormd en goed van lengte. De hals is voldoende van lengte en ruim voldoende van vorm en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en loopt voldoende ver door. De schouder is ruim voldoende van lengte, maar is steil gelegen. De rug is gezonken en matig bespierd. De lendenen zijn bol en matig bespierd. De croupe is ruim voldoende van lengte, maar plat. De croupe is voldoende bespierd. De broekspier loopt ruim voldoende ver door. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is iets lang en gehoekt. De voeten zijn breed. De verzenen zijn voldoende ontwikkeld. Het beenwerk is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De stap is zuiver en ruim. De draf is erg ruim. De draf is iets op de voorhand. Maud draaft voldoende krachtig, maar zou meer tot dragen moeten komen.
Stokmaat: 1.72m.
Kleur: zwart.

Na een succesvolle sportcarričre met Kristian Houwen te Wanssum (www.joshouwen.nl) is Regilio verkocht naar Italië.