U bent hier:

Larix (keur)pedigreevideonakomelingen

93.2350 Stb vos 1.65m
Fabricius pref x Harola keur pref = Wouter keur x Mineraal
Larix is beschikbaar met diepvries sperma bij de HBC Stal te Boijl, 0561-421244.
DEKGELD:
bij verzending € 150,- per rietje. Bij inseminatie in Boijl is het dekgeld € 550,-. Zie verder de dekvoorwaarden.


Larix is beschikbaar met diepvries sperma.Dekhengst Larix heeft eind oktober 2010 zijn nieuwe stal in Duitsland betrokken. Hij arriveerde in goede gezondheid en is door Harry van Middelaar overhandigd aan zijn nieuwe eigenaren Jan Groenewold en Eiso Diddens. Bij deze tuigpaardliefhebbers gaat Larix zijn loopbaan als dekhengst voortzetten in Noord Duitsland.


Download hier het artikel over Larix in IDS nr. 24-2008


Je ziet ze soms lopen, die wat fijne merries met een even vlug voorbeen niet te veel kracht achter en te weinig zweefmoment en dans erin. Dan denk je: dat is er één voor Larix. Want dat is wat deze keurhengst extra kan.
Dans en statuur brengen in de fokkerij. Paarden met een sterke motor achterin en een ideaal karakter: werklustig en mensvriendelijk. U moet het zelf maar eens ervaren... een echte LARIX op stal!

AFSTAMMING

Fabricius (Renovo x Proloog) -de vader van Larix- is preferent en heeft de tuigpaardfokkerij geweldige impulsen gegeven. Charme en expressieve bewegingen kenmerken de nafok van dit fantastische vaderpaard. Harola -de moeder van Larix- is keur preferent en stamt af van Wouter (Proloog x Hoogheid) x Mineraal (Graaf Oregon x Oleander). Wouter was in zijn tijd de best fokkende klassiek gefokte hengst.

FOKKERIJPRESTATIES

Op de afgelopen CHK in Den Bosch was de kampioenshengst Bak Boord een zoon van Larix!! Daarnaast werd nog een zoon uit een Renovo moeder aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Larix heeft 3 goedgekeurde zonen. Roy M en Reflex M imponeren met hun nafok. Beiden hebben al een goedgekeurde zoon respectievelijk Wodka HBC en Whiskey HBC. De Larix zoon Tendens HBC liet met zijn optreden aan de hand en in het tuig het publiek niet onberoerd.

De absolute Larix topper van 2005 was Ulysses R. Dit magnifieke paard werd in Amerika gefokt uit Kimberley, de moeder van de goedgekeurde hengst Perfection. Ulysses R won diverse jaren de rubriek in het tuig voor zijn leeftijdscategorie. Hij werd destijds in de veiling in Harrodsburg, Kentucky verkocht voor $ 15.900,-.

Een breed aantal Larix-nakomelingen doen mee in de bovenste regionen van concoursen op alle niveauís. Platoon, Radix, Raymond en Tendens HBC hebben allemaal ruim 100 punten bij elkaar gelopen. Ook Van Bon, Vicky, Vlam en Vongsma en de trouwe concoursmerries Sarianne en Seronica voeren regelmatig een lint in de nationale kleuren. De 3-jarige Larix dochter Zabrina HBC werd in 2007 3e in de finale van het FSP en had een maand daarvoor in Rijs tijdens een show al moeiteloos in het vierspan van Henk Hammers meegelopen.

2005

DEFINITIEF GOEDGEKEURD EN KEUR VERKLAARD


GOEDGEKEURDE ZOON: TENDENS HBC
2001

GOEDGEKEURDE ZONEN: REFLEX M EN ROY M


GOEDGEKEURD OP 3-JARIGE NAKOMELINGEN MET HOOGSTE BEWEGINGSINDEX VAN ALLE GOEDGEKEURDE HENGSTEN