U bent hier:

Lanto HBCpedigreenakomelingen

528003201600293 Stb zwartbruin 1.69m
Delviro HBC x Urby V ster pref = Patijn pref x Marrith keur pref
Lanto HBC is in 2020 gestationeerd bij HVM Stal (Harry van Middelaar) te Hoornsterzwaag, 06-22018788. Vers sperma is tevens dagelijks te bestellen bij: Stoeterij Embregts & Van der Gun te Rijswijk, Hengstenhouderij Wilting te Wachtum, Hengstenhouderij Marcel van Bruggen te Varik en Stal Van Vliet te IJsselstein.
DEKGELD:
€ 600,- excl. bij dracht en € 150,- bij gust. Bij verzending worden alle gemaakte verzendkosten in rekening gebracht.Lanto HBC is verkrijgbaar met vers sperma.

De hengst Lanto HBC was kampioen op de hengstenkeuring in s-Hertogenbosch en op de eindexamendag van het verrichtingsonderzoek wist hij aangespannen ook tot een topverrichting te komen. Voor front, lichaamshouding, actie voorbeen en algemeen beeld behaalde de hengst een 9. Zweefmoment en looplust werd een 8,5 en gebruik achterbeen leverde een 8 op. Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Johan Hamminga, die met Lammert Tel, Gert Jan Hermanussen en inspecteur hengsten Joop van Wessel de verrichtingen beoordeelde, beschreef Lanto HBC als een zeer tuigtypische, keizerlijke hengst met een extreem natuurlijke aanleg.


EXTERIEUR

Lanto HBC is een goed ontwikkelde, zeer tuigtypische en bergop gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechts voor licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en zeer goed van kwaliteit. De hoeven zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit.


 

AFSTAMMING

Lanto HBC is de eerste goedgekeurde nakomeling van Delviro HBC. De Vulcano zoon, Delviro HBC, heeft menig concours op zijn naam weten te schrijven, waaronder de nieuwelingenklasse in Bennekom en de Oregon Trofee in 2016. Lanto HBC heeft als moeder de ster preferente Urby V (Patijn). Jack V.D.B (Manno), een halfbroer van Lanto HBC, behaalde als veulen een eerste premie op de lokale stamboekkeuring en werd in 2014 uitgenodigd voor de NVK. Uit de moeder van Urby komen meerdere nakomelingen waaronder Evert V (Stjerreljocht Surprise) en Wieke V (Manno) die beiden uitgebracht zijn in de grote limiet. Een andere nakomeling is de stermerrie Zilka V, een volle zus van Urby V, welke een IBOP van 80 punten behaald heeft. Uit dezelfde moederlijn komt de in 2016 goedgekeurde Indiana (Colonist).


ONDERZOEKSRAPPORT

LANTO HBC 50 dagen verrichtingsonderzoek/tuigpaardhengsten - voorjaar 2019

Het onderzoek is uitgevoerd van 4 maart t/m 19 april 2019.

Lanto HBC is een eerlijke, betrouwbare, zeer tuigtypische hengst die over zeer veel natuurlijke aanleg beschikt. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is correct en goed van ruimte en souplesse. Voor de showwagen beweegt de hengst met een zeer goede lichaamshouding en zeer veel lichaamsgebruik. Lanto HBC heeft in beweging een aansprekend front waarbij de hals er zeer goed op staat. Lanto HBC heeft zeer veel knie-actie en schoudervrijheid. Het achterbeen wordt goed gebogen maar mag nog een fractie krachtiger ondertreden. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Lanto HBC heeft veel tot zeer veel looplust. De hengst heeft als tuigpaard zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel.

 


 front lichaams-
houding
zweef-
moment
actie vh
voorbeen
gebruik vh achterbeen
looplust
algeheel beeld als tuigpaard
 9 9
8,5 9 8
8,5
9

PRESTATIES LANTO HBC:


 

2019

2019KAMPIOEN VERRICHTINGSONDERZOEK

KAMPIOEN NIEUWE JAARGANG DEN BOSCH
Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.


Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

 

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.


Fok/aanparingsadvies:

Lanto HBC kan tuigtypische eigenschapppen alsmede maat en formaat toevoegen aan de tuigpaardenfokkerij.

Lanto HBC is vrij van de vosfactor.


Moederrapport:

Urby V is een goed ontwikkelde tuigtypische merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en voldoende goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn voldoende goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende ontwikkelde verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap op de harde bodem is kort en stug. De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeengebruik is matig met weinig knie aktie.