U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Winst voor Image HBC en Gardenia HBC in Doornspijk

Nieuws overzicht

14-05-2019, 12:32
Winst voor Image HBC en Gardenia HBC in Doornspijk
Winst voor Image HBC en Gardenia HBC in Doornspijk

Zaterdag 11 mei 2019 werd CH Doornspijk verreden.

Harry van Middelaar was met voormalig dekhengst Image HBC (Ditisem) de beste in de nationale lage limietklasse. De vos showde zich met een soort van rustmoment in zijn grote bewegingen en dat sprak aan.


Een hoogtepunt was de nationale ereklasse met zeven deelnemers waarvan drie goedgekeurde KWPN hengsten Linda Boelens reed met de geweldig showende Fantijn, gefokt door haar opa Harmannus Boelens, naar de eerste plaats. Harry van Middelaar reed de hengst Delviro HBC (Vulcano) van de HBC Stal naar de vierde plaats.

Harry liet topsportmerrie Gardenia HBC (Victory) van de HBC Stal er in de nationale hoge limietklasse heel vrij en blij over gaan, het was een show waar de natuurlijkheid aan alle kanten van afspatte, het was een mooie overwinning.

Bij de damesrubriek  en de tweespannen was het een combinatie van nationale en regionale rijdsters/rijders. Het was de splinternieuwe formatie Ineke Haarsma-van de Meulen/ Brandy die bij herkansing de winst pakte in de damesrubriek. Ineke en Brandy maakten vandaag hun debuut. Uilke Haarsma kocht Brandy vorig jaar van het Brandy consortium met als doel de damesrubriek. Dat ging vandaag dus perfect en de zwarte showde op heel natuurlijke wijze voor de tweewielige wagen en keek er fier over.
Joker is een vijfjarige dochter van Delviro HBC uit Feldine die een volle zus is van de hengst Eebert (Atleet). Joker is gefokt door Jan Poppen en is van Wim Jansen die haar ook reed. De zwarte Joker viel bij binnenkomst al meteen op door haar natuurlijke manier van bewegen en haar fiere kijk erop. Het ging haar allemaal heel makkelijk af en het rijzende beeld maakte het plaatje compleet. En dat was ook de toelichting van de jury.

foto 1: Image HBC
foto 2: Gardenia HBC