U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Gardenia HBC kampioene in Hoogland

Nieuws overzicht

18-09-2018, 13:03
Gardenia HBC kampioene in Hoogland
Gardenia HBC kampioene in Hoogland

15 september 2018: Paardensportdag Hoogland


Een rubriek waar met veel belangstelling naar werd uitgekeken was het VTN Kampioenschap voor 6/7 jarige tuigpaarden met deelnemers uit de diverse regio’s.

Een achttal kwam er in de baan, vier mochten er naar de finale. En die finale bracht verdeeldheid bij de jury zodat de arbiter er aan te pas moest komen. Het ging tussen Gardenia HBC en de hengst Heliotroop VDM. Kampioen werd de sportmerrie Gardenia HBC (Victory uit Carina ster prok van Wodka HBC) van fokker Jan Schep uit Bergambacht die onlangs op de Nationale Tuigpaardendag Fokker van het Jaar werd.

Harry van Middelaar werd een week geleden ook al Kampioen Fokmerries met deze geweldig bewegende merrie die zonder één misse pas haar kampioenschap binnen haalde. Haar drafvermogen is enorm. Zoveel power, zoveel takt, zoveel schakelvermogen en zoveel gedragenheid. Elke slag is raak en van opgeven lijkt ze niet te weten. Ze streed er met zeer veel inzet voor, deze ijzersterke schimmelmerrie die gedurende de wedstrijd nog opschaalde. Zij wist bij arbitrale beslissing de KWPN hengst Heliotroop VDM achter zich te houden.