U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Sport krijgt voorrang bij tuigpaardhengst Image HBC

Nieuws overzicht

18-09-2018, 13:01
Sport krijgt voorrang bij tuigpaardhengst Image HBC
Sport krijgt voorrang bij tuigpaardhengst Image HBC

De tuigpaardhengst Image HBC (Ditisem x Victory) is recent gecastreerd, met het oog op zijn sportcarrière en welzijn. Hij blijft beschikbaar voor de fokkerij middels diepvriessperma.


De in 2016 goedgekeurde Image HBC is vorig jaar en dit jaar al met succes in de sport uitgebracht door Harry van Middelaar en werd vorig jaar na zijn afstammelingenkeuring gehandhaafd voor de fokkerij. De combinatie sport en fokkerij bleek voor de hengst echter niet optimaal.
De fokker en eigenaar van Image, Jan Schep, vertelt: “We hebben er in het belang van de hengst voor gekozen hem te castreren. Hij is en blijft veel hengst en voor Image HBC bleek het uitbrengen in de sport en het dekken niet in zijn voordeel te werken. De afgelopen periode hebben we meer dan voldoende diepvriessperma gevangen, waardoor hij de fokkerij kan blijven dienen. Hij doet het goed als hengst én in de sport en op deze manier kunnen we het voor zowel Image als voor de fokkerij goed oplossen.”

Ook Image HBC’s rijder vanaf het begin, Harry van Middelaar, kijkt met plezier vooruit. “Ik denk dat Image al heeft bewezen veel aanleg te hebben als sportpaard, met zijn imponerende model, kracht vanuit het achterbeen en front. De combinatie sport en fokkerij is voor hem lastig gebleken, maar we kijken met vertrouwen uit naar het vervolg van zijn sportcarričre!”